Pužnice za gruba i fina doziranja te transport


PUŽNICE ZA DOZIRANJE su uglavnom predviđene za punjenja praškastih tvari i to u težinskom rasponu od nekoliko grama pa do nekoliko stotina kilograma. (Na poseban zahtjev moguće je naručiti i pužnice za doziranje tekućina ili pastoznih tvari ili pak pužnice za brizganje plastike).

Pužnice do promjera f 80 i dužine 1800 mm izrađujemo iz umirenih čelienih šipki, čija kvaliteta ovisi o završnoj obradi površinskog sloja.

Kod manjih i kraćih pužnica moguće je izvršiti potpuno kaljenje do tvrdoće ~ 58 HRc, a kod veaih dimenzija vrši se ionitriranje ili tvrdo kromiranje. Također izrađujemo pužnice u cjelosti iz nehrđajuaeg čelika.

Oblik presjeka pužnice izvodi se sa radijusom po želji kupca. Povećanjem radijusa u korijenu boka zavojnice sprečava se ljepljenje sirovine, osigurava kontinuitet protoka, povećava se krutost i jednolikost trošenja bokova zavojnice.

Sve pužnice se isporučuju u brušenom i poliranom stanju. Za ove pužnice također izrađujemo i PREDPUŽNE VIJKE do maksimalnog promjera f 200 mm, zatim odgovarajuće cijevi kao i dijelove za formiranje folije u vrećicu. Cijevi za pužne vijke izrađujemo iz nehrđajućeg čelika s unutarnje strane polirane.Kao poseban tip izdvajamo PUŽNICU 100 g i 200 g za stroj HAMAC HANSELLA, zajedno s pripadajućom cijevi.